Skip to content

Mijn specialiteiten

Met ingang van december 2015 ben ik gediplomeerd Medisch Pedicure. Als gediplomeerde pedicure ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Mijn praktijk bevindt zich, op de begane grond van mijn woning. Ik kan  ook bij u thuis komen voor een pedicure behandeling. Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden.

Diabetische voet

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.

Orthesiologie

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

Deze techniek gebruik ik om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden.

Nagelbeugeltechniek

Met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Nagelstyling voeten

Gel of acryltechnieken voor reparatie of verfraaiing aan de voeten.

Heeft u last van uw voeten?

Twijfel dan niet meer!

Maak een afspraak

Organisaties & diploma's

Vanzelfsprekend houd ik mij als ProVoet pedicure op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van de voetverzorging door het lezen van vakbladen, het bijwonen van lezingen en door het volgen van gespecialiseerde cursussen.

Provoet

Wanneer u kiest voor een ProVoet pedicure, dan kiest u voor vakbekwaamheid. De pedicure voldoet aan opleiding en exameneisen zoals die gesteld worden voor het lidmaatschap. De ProVoet pedicure heeft een klantgerichte en sociale instelling. De pedicure gaat zorgvuldig om met persoonlijke zaken die u deelt en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van zijn of haar werk en u. De behandelingen aan uw voeten lopen uiteen van eenvoudig tot ingewikkeld. Hygiënisch, zorgvuldig en kwaliteit bewust. Deze drie woorden kenmerken de professionele pedicure.

HAM-CODE

De blije voet werkt volgens de z.g. HAM-CODE Hygiëne/Arbeidsomstandigheden/milieu. Dit is een door de overheid opgestelde code.

AGB-code

Algemeen GegevensBeheer Zorgverleners (AGB-Zorgverleners) is een register waarin gegevens van zorgverleners in Nederland worden vastgelegd. Deze gegevens zijn voorzien van een unieke codering, de AGB-code. Deze code kan door zowel zorgverleners als patiënten/cliënten bekeken worden via www.agbcode.nl. Als de zorgverlener ingeschreven staat, bent u gegarandeerd van geldige diploma’s voor het uitoefenen van het betreffende beroep.

PROCERT

PROCERT is het Kwaliteitsregister voor de Pedicures, als een medich pedicure niet is ingeschreven bij PROCERT. Kunt u de rekening niet declareren bij u Ziektekostenverzekering, houd daar rekening mee als u Reuma patiënt of Diabetisch patiënt bent.

MBO afgestudeerd

De medisch pedicure (MBO niveau 4) is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de pedicure die is opgeleid op MBO niveau 3. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voetverzorging op maat

Kom voor kwaliteit bij pedicuresalon de blije voet en gun uw voeten wat ze verdienen.

Back To Top